Kristina og Kim Nordbæk

_55a8293-2

Fotograf: Ida Hvattum Bjørnstad

Som for veldig mange mennesker, var også vår store drøm og få bli foreldre. Å skape et foster, bære det frem, føde det – og berike livet med vårt eget barn. Vår vei til denne drømmen, skulle vise seg å bli veldig lang og humpete. Vi hadde seks år i uvisshet, med 4 dramatiske, utvendige graviditeter, utallige komplikasjoner, operasjoner og undersøkelser – og hele 14 IVF forsøk!

Vi har vært på klinikker og sykehus i Norge, Danmark, Tyskland og Hellas – og blitt undersøkt av en mengde forskjellige leger og eksperter, både i det offentlige og i det private. Vi har prøvd mange ulike alternative metoder, til tross for motbør fra flere faglærte innenfor tradisjonell medisin. Og ikke minst, har vi besøkt utallige fora – opp og ned i mente. Det føles som om vi har runda internett. Til slutt følte vi oss relativt drevne i denne jungelen av informasjon og metoder, og det ble også etter hvert veldig tydelig for oss hva man kan og bør forvente seg av helsepersonell i disse opprivende og vonde IVF prosessene – hvor man som barnløs er på sitt mest fortvilte og sårbare.

Den fantastiske gjengen på Fertilitetssenteret ble våre gode venner og støttespillere i denne prosessen. Den fine gjengen der hadde alltid tid til å diskutere veien vår videre. De kunne gi en god klem når vi trengte det, eller undersøke en ekstra gang for å gi oss mer trygghet. Hos Fertilitetssenteret ble vi først og fremst møtt med profesjonalitet, men også med en stor dose varme. De lyttet til våre villeste teorier, og vi følte oss alltid sett og hørt. Her opplevde vi nestekjærlighet og medmenneskelighet i alle ledd! Ekstra hyggelig er det også at det til slutt var her vår store drøm gikk i oppfyllelse.

Den 15 november 2015 kom endelig seieren vi hadde ventet så lenge på, og kjempet så hardt for – Viktoria! Med henne kom fargene tilbake og alt fikk en helt ny og større mening. Ord kan ikke beskrive hvor utrolig takknemlige vi er for hva denne veien har lært og vist oss – og ikke minst gitt oss.

Kristina og Kim Nordbæk