Mini-portrett: Bli kjent med Linda som jordmor, sykepleier og yogainstruktør

september 5, 2018 11:44 am Published by Leave your thoughts

Linda Burns er opptatt av kvinnehelse og fertilitetsbehandling. Hun er utdannet sykepleier og jordmor, i tillegg til at hun har praktisert yoga av og på i ca. 10 år. Som ansatt hos Fertilitetssenteret brenner hun for å hjelpe par å få oppfylt drømmen om å bli foreldre. Under behandlingsprosessen støtter og hjelper hun kvinner og par ved å skape tillit og gi en trygghet gjennom veiledning og helhetlig omsorg.

 

Erfaring med bein å gå på

Med lang og bred erfaring har Linda jobbet syv år på Ullevål gynekologisk avdeling. Ettersom hun er opptatt av kvinners helse, ønsket hun sterkt å videreutdanne seg som jordmor, noe hun gjorde i 2013/14. På studietur til Fertilitetsklinikken i København blomstret interessen for fertilitetsbehandling og denne pasientgruppen. Etter endt utdannelse fikk hun jobb ved Reproduksjonsmedisinsk avdeling på RH og jobbet der i ca. 1,5 år før hun startet å jobbe på Fertilitetssenteret. Utenom lidenskapen for arbeidet sitt, interesserer Linda seg for yogisk filosofi, musikk og dans, og hun har også jobbet som danselærer og koreograf tidligere.

 

 

Livsstil med bevisste valg

I løpet av de siste årene har yoga blitt en livsstil både på og utenfor matten. Linda ønsket en dypere forståelse av yogafilosofien og tankene bak, og har derfor også en utdannelse i faget. Hun har praktisert yoga av og på i om lag ti år, hvor det har vært en jevnlig praktisering de siste seks årene. Det handler ikke bare om å være sterk og smidig, men også om å utforske seg selv som menneske. Det innebærer bevisste valg omkring hvordan man tenker, lever, snakker, spiser, jobber og omgås andre. Linda har blant annet vært vegetarianer i 17 år. I tillegg innbefatter det å være til stede i kroppen sin, øke bevissthet og stilne sinnet. Gjennom å praktisere yoga finner man en indre ro og styrke som hjelper en å takle hverdagens stress og utfordringer.

 

«Jeg er utrolig imponert og inspirert av Malala Yousafzai som ble skutt i hodet av Taliban på grunn av sin kamp for jenters rettigheter og skolegang i Pakistan. Hun mottok fredspris i en alder av 17 år for sitt engasjement for utdanning for alle barn, og særlig for jenters rett til utdanning. Hennes driv, mot og ureddhet er virkelig inspirerende». -Linda Burns, jordmor og sykepleier

 

Yoga for fertilitet

Som en del av jobben på Fertilitetssenteret startet Linda yoga for fertilitet. Tanken bak kurset kom som en naturlig brikke som falt på plass. Hennes erfaring som sykepleier, jordmor og yogini, er alle erfaringer som gir et godt fundament til å legge opp kurset. Det å være del av en gruppe hvor alle har samme mål, nemlig graviditet, håper Linda at kan skape samhold og trygghet. I tillegg til å være en arena hvor det også kan stilles spørsmål og snakke om hvordan man har det.

Les mer om kurset og meld deg på her!

 

Arbeidsdagen på Fertilitetssenteret

På Fertilitetssenteret er det en liten gjeng som virkelig brenner for å hjelpe par å få oppfylt drømmen deres om å bli foreldre. En typisk arbeidsuke er preget av å snakke med par som har vært til utredning, gi sprøyteopplæring, assistere legen ved egguttak og tilbakesetting av embryo. Daglig kommer det inn opptil 100 henvendelser hvor det er mange samtaler med pasienter på telefon. Arbeidsdagene varierer mellom selvstendig arbeid og samarbeid med de andre sykepleierne, legene og de på laben.

Både som sykepleier og jordmor har det å hjelpe kvinner i vanskelige situasjoner vært viktig for Linda.

 

«Det å støtte pasienter gjennom en IVF prosess, eller å trøste og være tilstede når en test er negativ, er så utrolig meningsfylt i seg selv og gir meg masse motivasjon og mening i hverdagen.» -Linda

 

Dersom du ønsker å komme i kontakt med Linda eller noen av våre andre medarbeidere, er du velkommen til å ta kontakt med oss her. Hos oss er ingen spørsmål for dumme eller for vanskelige. Vi er her for å lytte til deg og ditt behov og vil hjelpe deg så godt vi kan.

Vi i Fertilitetssenteret ønsker å dele den kompetansen og erfaringen vi besitter så godt vi kan, og tilbyr derfor fertilitetssrådgiving som du kan lese mer om her.