Skip to main content

Medisinbruk

Oppgi alltid bruk av faste medisiner og rådfør dere med oss vedrørende bruk av faste medisiner som eventuelt bør endres før behandlingen.

Vi vil spesielt be om at dere opplyser om eventuell bruk av naturmedisin eller «kosttilskudd». Dette er stoffer som kan inneholde hormonelt aktive substanser, og derfor kan være uheldige mht. utfallet av behandlingen, både for kvinnen og mannen.

Alle kvinner som prøver å bli gravide anbefales å ta Folsyre (400 µg/0,4mg daglig). I tillegg vil det være anbefalt for de fleste å ta tilskudd av Jod. Spør på apoteket.

fertilitetssjekk-fertilitetssjekk oslo-fertilitetsklinikk-fertilitetsklinik oslo-fertilitetstest menn-fertilitetstest kvinner-fertilitetssenteret-ivf-assistert befruktnin

Livsstil (tobakk, alkohol, vekt etc.)

Røyking vil halvere muligheten for graviditet etter assistert befruktning. Det er derfor viktig at begge slutter å røyke.

Alkohol i større mengder har også vist seg å ha en negativ effekt på egg- og sædceller og embryo, og det er vist at resultatene etter assistert befruktning er nedsatt. Risikoen for abort er også øket.

Overvekt og fedme, definert som BMI over henholdsvis 25 og 30 kg/m2, reduserer muligheten for å bli gravid, både på naturlig måte og etter assistert befruktning. Overvekt og fedme innebærer også en øket abortrisiko. Ved graviditet vil fedme innebære øket risiko for medfødte misdannelser og svangerskapskomplikasjoner. Det er derfor viktig å tilstrebe tilnærmet normal vekt.

Alternativ behandling

Vi vet at mange pasienter med ufrivillig barnløshet søker alternativ behandling, for eksempel homeopati, akupunktur, fotsoneterapi eller annet. Dette kan utvilsomt være til hjelp for noen, og vi har ingen motforestillinger mot slik behandling.

Instruksjonsvideoer

Kontakt oss

Har du spørsmål eller lurer på noe, ikke nøl med å ta kontakt med oss. Vi svarer deg så raskt som mulig.

PasientSky

Vi benytter PasientSky for sikker kommunikasjon og oppfølging av deg som pasient.

Pilestredet Park 7, Inngang A, 3. etg. Inngang fra Stensberggt.

T: +47 22 99 28 99
E: post@fertilitetssenteret.nhn.no