Fertilitetssenteret i Oslo

FERTILITETSSJEKK OG RÅDGIVNING

Vi tilbyr rådgivning til par og enslige som ønsker å undersøke sin egen fertilitet. Ta kontakt med oss på telefon eller via PasientSky for å bestille time.

Stadig flere pasienter kommer til oss med overraskende lav fruktbarhet (lav fertilitet) enn alderen deres skulle tilsi. Det har blitt vanligere de senere årene å utsette familieplanleggingen, og alder for førstegangsfødende i Oslo er godt over 30 år. En «fertilitetssjekk» er selvsagt ingen fasit, men kan hos mange forutse hvordan fertiliteten vil være noen få år fremover. Vi har også opplevd at par som har kommet til slik rådgivning har fått råd om at de må begynne å planlegge allerede nå, da eggreservene er lave.

Kommer dere som par vil vi gjøre en generell fertilitetsutredning av begge to. Dette inkluderer en samtale om faktorer som kan påvirke fertiliteten, hormonstatus (blodprøver), ultralyd av eggstokkene og analyse av sædprøve. Dette er samme utredning som vi gjør hos par som skal til assistert befruktning. Ultralyd kan gjøres gjennom hele syklus. Noen ganger vil vi gjøre en kontrastundersøkelse, da vil vi kunne fremstille livmorhulen og sjekke at egglederne er åpne. Denne undersøkelsen gjøres rett etter avsluttet menstruasjon og før tidspunkt for eggløsning. Videre undersøkelser avhenger av hva man finner.

Par og enslige får rådgivning tilpasset sin situasjon.

NB: P-piller kan vanskeliggjøre en korrekt vurdering. Ideelt sett bør kvinnen være uten p-piller i 3 måneder før en slik undersøkelse.

Ta gjerne kontakt med oss på telefon hvis du har spørsmål til fertilitetsjekk eller ønsker å bestille time.

Priser på våre tjenester og behandlinger finner du her. 

 

Tips til nyttig informasjon

Det finnes mange artikler og forum på internett som tar opp temaet barnløshet. Et innlegg på adressa.no av Kjersti Foros Ulriksen (05.04.2017) synes vi beskriver situasjonen godt. Les artikkelen på Adressa her.