Skip to main content

Behandling med donorsæd

Behandlingen foregår ved inseminasjon (AIH/AID) eller ved kunstig befruktning (IVF).

Behandling med donorsæd tilbys heterofile par, der mannen ikke har sædceller, til lesbiske par som ønsker barn, og enslige kvinner som ønsker å motta behandling med donorsæd.

Sæddonorer som blir brukt i Norge er merket med NO-standard og er ikke-anonyme. Det betyr at identiteten til sæddonor oppbevares i et nasjonalt register. Sæddonors identitet vil være hemmelig for paret, men barnet har rett til å få informasjon om sæddonors identitet, ved fylte 15 år. Sæddonor har ingen juridiske plikter eller rettigheter overfor barnet.

Donorsæden som blir benyttet er fra European Sperm Bank, som er en veletablert sædbank, med fokus på sikkerhet og grundig testing av donor. I henhold til gjeldende lovverk, er det legen som velger en donor som passer for dere.

Behandling med donorsæd-Sæddonor-Donorsæd-Donorsæd befruktning

Selve behandlingen med donorsæd tilpasses hver enkelt. For noen kvinner vil det være tilstrekkelig med inseminasjon (AID/AIH), hos andre vil kunstig befruktning (IVF) være et bedre alternativ. Prisliste

Kostnader i forbindelse med behandlingen, vil være selve behandlingen her, AID/AIH eller IVF. I tillegg kommer kostnad for bestilling og forsendelse av donorsæd, som faktureres direkte fra European Sperm Bank. Prisliste

Første steget er å ta kontakt med oss for en uforpliktende samtale, så hjelper vi deg på veien videre.

Kontakt oss

Kontakt oss

Har du spørsmål eller lurer på noe, ikke nøl med å ta kontakt med oss. Vi svarer deg så raskt som mulig.

PasientSky

Vi benytter PasientSky for sikker kommunikasjon og oppfølging av deg som pasient.

Pilestredet Park 7, Inngang A, 3. etg. Inngang fra Stensberggt.

T: +47 22 99 28 99
E: post@fertilitetssenteret.nhn.no