Skip to main content

Tiden etter egguttak

Fra og med dagen etter egguttaket startes behandling med tilskudd av progesteron (Cyclogest). Progesteron er hormonet som produseres i eggstokken etter eggløsning i en naturlig syklus, og som optimaliserer kvaliteten på livmorslimhinnen. Dette er viktig for at embryoet skal kunne feste seg.

Cyclogest gis som stikkpiller til innføring i skjeden morgen og kveld i 15 dager.
Dersom du er gravid skal behandlingen med Cyclogest fortsette i ytterligere 2-3 uker. Det er viktig at stikkpillen føres dypt inn i skjeden, og du bør ligge 10 minutter med tabletten før du står opp. I noen tilfeller gir vi andre progesteron-preparater (Crinone, Lutinus) eller Pregnyl/Ovitrelle som injeksjon i stedet for Cyclogest. Vi anbefaler at kvinnen tar det med ro i 1-2 dager etter egguttaket, eller til eventuelt ubehag etter behandlingen har gitt seg.

Sykmelding gis rutinemessig for dagen for egguttak og tilbakeføring av egg. Ved behov gis sykmelding også for de dagene imellom. Sykmelding i tiden etter
egginnsetting er vanligvis ikke nødvendig. Vi anbefaler å unngå større fysiske anstrengelser de første 3-4 dagene etter egginnsettingen. Det anbefales også å avstå fra samleie i samme tidsrom. Utover dette er det ingen spesielle forholdsregler.

Kontakt oss

Har du spørsmål eller lurer på noe, ikke nøl med å ta kontakt med oss. Vi svarer deg så raskt som mulig.

PasientSky

Vi benytter PasientSky for sikker kommunikasjon og oppfølging av deg som pasient.

Pilestredet Park 7, Inngang A, 3. etg. Inngang fra Stensberggt.

T: +47 22 99 28 99

Volvat Spiren - Oslo

Vi er sommerstengt fra og med 8 til 28 juli (uke 28, 29 og 30)

Vakttelefonen er tilgjengelig for beskjeder/spørsmål som ikke kan vente til vi åpner igjen 29/7.

Frister for siste/første behandlinger og mer informasjon kan sees her.

God sommer fra oss i Volvat Spiren Oslo 🌞